THE EAST FRAME

LandLAB have provided the creative design leadership for the East Frame Linear Park project in Christchurch as part of the Avon River Park project. This project establishes a contemporary park space as a focal point and catalyst for the proposed East Frame residential precinct. 


The park incorporates low impact design approach, shared space streets and a new constructed topography as a response to the sites unique context and challenges. This new topography informs the episodic programming and activation of the park by informing the deployment of a series of sectional conditions - lawn, fold, meadow, allee and plaza. 


These provide a range of recreational programs and events that will support the creation of a new urban community.

Location_   Christchurch, New Zealand
Client_   Christchurch Earthquake Recovery Authority (CERA)
Date_   2013 - Current
Budget_  $17m
Team_   OPUS + EOS Ecology + Boffa Miskell + E3BW